Sparen

Er wordt weleens lacherig gedaan over sparen. En zeker, met de lage rente van de laatste jaren levert het klassieke sparen bij de bank weinig op. Toch is sparen een goed idee. Want er kan altijd iets gebeuren waardoor u ineens om geld verlegen zit. Bijvoorbeeld als de wasmachine het begeeft, of omdat de energierekening hoger uitvalt dan verwacht.

Vergelijken 
Hoewel sparen momenteel weinig rente oplevert, loont het om de vele spaarproducten te vergelijken. Als u spaart om een potje voor onvoorziene uitgaven te hebben, zult u altijd direct bij uw spaargeld willen kunnen. Heeft u een meevaller gehad en heeft u dit geld voorlopig niet nodig, dan kunt u het voor langere tijd en tegen een hogere rente vastzetten. Zo is er voor elke situatie het juiste spaarproduct.

Fiscaal voordeel  
Jaarlijkse giften aan kinderen of kleinkinderen zijn tot een bepaald bedrag vrij van schenkingsbelasting. Het kan dus interessant zijn om te sparen voor uw kinderen of kleinkinderen, en ze jaarlijks dat gespaarde bedrag te schenken. Natuurlijk is dat ook afhankelijk van het totale financiële en fiscale plaatje. Laat u daarom goed voorlichten.

Meer weten?  
Wilt u meer weten over sparen? Stuur ons een mailtje met uw vraag en wij nemen contact met u op. U kunt ons natuurlijk ook bellen. En wilt u meteen een afspraak maken, dan is dat vanzelfsprekend mogelijk. Gewoon bij u thuis, of op ons kantoor in ‘s-Hertogenbosch.